MIK ösztöndíj
2023
.
07
.
01

Külhoni diákokat támogatott ösztöndíjjal a MIK

A MIK és a HSUP együttműködésében 5 külhoni hallgató juthatott félmilliós ösztöndíjhoz

A MIK - HSUP ösztöndíj program 2023 március és 2023 június között  a HSUP (Hungarian Startup University Program) és a Magyar Ifjúsági Konferencia együttműködésében valósult meg azzal a céllal, hogy külhoni diákokat segítsen mentorációval és anyagi támogatással ígéretes projekt- és vállalkozási ötleteik kidolgozásához.

A programba való jelentkezés előfeltétele volt a MIK Start - HSUP programban való részvétel, mely azzal a céllal jött létre, hogy szellemi műhelyt teremtsen a Kárpát-medencében élő tehetséges fiataloknak, valamint lehetőséget biztosítson arra, hogy a hazai és határon túli fiatalok online és offline módon képezhessék magukat, kapcsolatokat építhessenek ki egymás között.

A MIK Start program mindeddig közel 500 felsőoktatásban résztvevő hallgató számára nyújtott mentorációt és szakmai fejlődési lehetőséget szervezet- és vállalkozásfejlesztés témában.

A MIK Start ösztöndíj program keretében a hallgatók egy ú.n. "One pager-t" dolgoztak ki, mely saját projektjük alapjait foglalta össze különböző szempontok szerint.

22 diák nyújtott be sikeres projektötletet, amely közül 2 kiválasztott nyertest hirdettünk ki. Azoknak a projektgazdáknak, akik saját projektjeikkel nem jutottak tovább, lehetőségük nyílott más projektekhez csapattagként jelentkezni, amivel szintén vállalkozásba foghattak.

A projektek mentorációban részesültek, segítséget és szakmai hálóhoz való hozzáférést kaptak, valamint a félév végén akár befektetést is szerezhettek a HSUP bemutatónapján.

Büszkén számolhatunk be róla, hogy ennek köszönhetően összesen 5 erdélyi és felvidéki ösztöndíjas hallgató kezdte el sikeresen a programot és jutott fejenként 500.000 forintos ösztöndíjhoz 4 hónap alatt.

Ezúton is szívből gratulálunk ösztöndíjasainknak, további sikereket kívánunk!

Büszkék vagyunk Rátok!

A MIK Start Ösztöndíj program az Express Innovation Agency támogatásával jött létre.

A nyertes projektötletek az alábbiak:

  • Kids Lab: Célja, egy olyan laboratóriumot megalkotni, ami otthont ad egy heti rendszerességű délutáni foglalkozásnak, ahol a gyerekek játszva, kísérletezve fedezhetik fel a természettudományi tárgyak jelenlétét és fontosságát a mindennapokban.

  • FestiPic app: egy olyan applikáció, amely mesterséges intelligencia használatával, arcfelismerő technológia segítségével küld képet a fesztiválozóknak.
Megosztás.